Smula jästen i kallt vatten. Tillsätt olja och linfrön.
|
Mät upp och häll på dinkel- och rågmjöl samt vetemjöl.
|
Arbeta kraftig i maskin eller förhand i 10 minuter.
|
Strö över salt.
|
Är degen för lös? Tag lite mer vetemjöl. Känns den däremot för hård, häll på någon deciliter vatten.
|
Arbeta ytterligare några minuter. Jäs övertäckt i minst 60 minuter.
|
Dela degen i två delar och därefter varje del i 8 bitar. Rulla till 16 runda bullar. Fördela på två plåtar
|
Täck med bakduk och låt jäsa tills degen snabbt reser sig efter en lätt tryck med pekfingret. Det brukar ta 30-40 minuter.
|
Värm ugnen till 250 grader.
|
Grädda bullar i cirka 15 minuter till vacker färg. Sänk gärna temperaturen de sista 5 minuterna.
|
Trött på ost? Servera linfröbullarna med Italiensk böndipp med örter.
|