Börja med att koka bulgurn efter anvisningar på paketet. Vanligtvis kokas bulgurn i samma mängd vatten och en aning salt.
|
Skölj grönsakerna. Under sommar och höst är ofta löken lite jordig och svår att skala och det underlättar när den är fuktig.
|
Är zucchini grov, halvera den på längden och gröp ur kärnhuset. Skiva zucchini. Skala och finhacka löken och skiva vitlöksklyftan tunt. Strimla spenaten/mangolden i grova strimlor.
|
Hetta upp en traktörpanna eller annan stor stekpanna med olja och skivad vitlök. Fräs lök och zucchini tills de mjuknat.
|
Skölj av den svarta bönorna om du använder konserverade. Rör ner i grönsaksfräset. Låt bli varmt.
|
Vänd ner spenaten och låt dem bara mjukna.
|
Smula över fårosten och låt den smälta. Lägg på ett lock så går det snabbare och fräset kokar inte torrt.
|
Smaka av det kan behövas en aning svartpeppar. Garnera med klippt persilja.
|
Servera med bulgur och en generös tomatsallad med svarta oliver, finstrimlad lök, en aning olja samt persilja.
|
Ett äpple eller en bit bröd till alla som fortfarande är hungriga.
|