Värm ugnen till 175 grader.
|
Smält smöret och låt svalna något.
|
Smörj och mjöla en kak/pajform med löstagbar botten.
|
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
|
Skölj apelsinen, använder du en konventionell skrubba även med handdiskmedel. Riv skalet fint. Blanda skalet med vetemjölet.
|
Vänd ner det smälta smöret och mjölet växelvis i äggsmeten. Rör försiktigt ihop till en slät smet. Häll i formen.
|
Grädda i mitten av ugnen i ca 45-50 minuter tills kakan har släppt i kanten. Ta ur ugnen.
|
Låt kakan svalna 5 minuter och ta bort formen. Lägg på ett fat
|
Rör ihop florsocker med pressad apelsin. Smeten ska knappt rinna. Ta i mer florsocker om den är rinnig. Bred glasyren på den varma kakan. Låt svalna och garnera med geléhjärtan.
|
Vill du servera kakan som efterrätt? Bjud på en stadig soppa före.
|