Värm ugnen till 175 grader.
|
Smält smöret. Pensla i en ringform med någon matsked smält smör och "bröa" (=dofta över och vicka runt) med lite vetemjöl.
|
Stöt saffranet i en liten mortel med hjälp av en aning socker. Lös upp saffranet i det smälta smöret.
|
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Vänd växelvis ner vetemjöl och saffranssmör. Blanda snabbt och försiktigt. Häll i formen.
|
Sätt in i nedre delen av ugnen. Börja ta tid.
Hacka mandeln, det är snyggare om den är skållad först men det är inte nödvändigt.
Strö över hackad mandel och russin när kakan varit i ugnen i 12-13 minuter.
|
Grädda klart i ytterligare ca 35-40 minuter. Kakan ska ha släppt kanten och ha fin färg.
Ta ut formen, låt kakan vila i 5 minuter innan du lägger den på ett fat.
|