Hembakta majstortillas - memelas
I södra Mexiko gräddas middagsbrödet, tortillan på rent majsmjöl till skillnad från de norra delarna där man oftast bakar dem på vetemjöl. Här har vi gräddat lite tjockare majsbröd med vete i. De påminner om memelas.
Gör så här
Blanda majs- och vetemjöl med saltet. Tillsätt vattnet och vispa till en klimpfri smet. Vispa i ägget.
|
Hetta upp lite olja i en stekpanna. Medelvärme är lagom.
|
Häll i ungefär 1 dl smet. Vicka lite på stekpannan, men smeten ska inte täcka hela bottnen. Vänd efter någon minut.
|
Lägg färdigstekta tortillor i en hög med lite smörpapper emellan och täck med ett lock så håller de sig mjuka.
|
Servera tortillorna till grytor med bönor och gärna en stark chilisås. De är ett bra alternativ till ris.
|
|
|