Börja med att koka bulgurn efter recept på paketet.
|
Förbered grönsaker och rotfrukterna: Skala rödlöken och vitlöken. Skär rödlöken i tunna klyftor och vitlöken i tunna skivor. Skala morötterna och rotpersiljan. Skär moroten i tunna slantar och rotpersiljan i tunna strimlor. Skölj men skala inte äpplena. Skär bort kärnhuset och skär därefter i tunna klyftor. Skölj svampen och dela i mindre bitar.
|
Hetta upp hälften av oljan i en stor stek- eller wokpanna. Lägg i renskaven och fräs/dela det otinade blocket tills kött fått lite färg. Ta upp köttet.
|
Hetta upp resten av oljan. Lägg i rödlök, vitlök, morötter och rotpersilja. Låt woka under ständig omrörning tills grönsakerna börjar mjukna. Vänd ner äppelklyftorna och scvvampen mot slutet. Skätt ev. över kallt vatten lite då och då så att inte grönsakerna bränns. Vänd till sist ner de gröna ärterna.
|
Lägg i köttet. Ringla över sweetchili sås och soja. Blanda om. Garnera med en näve eller två frysta eller färska lingon. Eller klipp över färsk koriander eller timjan.
|
Servera antingen med råkosttallrik som förrätt och/eller avsluta med päron.
|