Häll av spadet från bönorna om du använder konserverade. Spadet smakar sällan gott.
|
Ansa grönsakerna; strimla vitkålen mycket fint. Skölj purjolöken och strimla den lite grövre. Ta med det gröna som är fint. halvera chilipepparfrukten och skär bort mellanväggar och kärnor. Behåll dem och spetsa senare om rätten behöver mer hetta. Skala och skiva vitlöksklyftorna.
|
Hetta upp oljan i en stekgryta. Tillsätt chilipeppar, spiskummin och vitlök. När det börjar dofta; tillsätt köttfärs.
|
Fräs köttfärsen medan du mosar den med en gaffel.
|
Vänd ner vitkål, purjolök, bönor och tomatkross. Låt puttra ihop till ett fräs. Späd med lite vatten om det behövs. Låt koka i 5-10 minuter tills kålen mjuknat och smakerna mognat.
|
Smaka av med salt, torkad eller färsk koriander och ev. lite mer chili.
|
Servera chilin med kokt bulgur, en klick matyoghurt och en fräsch sommarsallad på med dressing.
|
Avsluta måltiden med en stor generös klyfta vattenmelon eller en klick sorbet.
|