Börja med att skölja, skala och skära morötter och potatis i tunna slantar och mindre bitar. Skala och grovhacka löken.
|
Hetta upp oljan i en gryta som rymmer den färdiga soppan. Fräs grönsakerna lätt utan att de tar färg under ständig omrörning.
|
Smula över buljong och tillsätt de krossade tomaterna. Lägg i de vita bönorna.
|
Låt koka under lock tills morötter och potatis är mjuka. Späd med mer vatten allteftersom till lagom soppkonsistens.
|
Gör basilikaoljan till brödet: Mixa/hacka ihop vitlök, färsk basilika med en riktigt god olivolja.
|
Hacka dillen, gurkan medan soppan kokar. Vänd ner i soppan tillsammans med kapris när rotfrukterna är mjuka.
|
Smaka av med ketchup, kryddpeppar och kanske en aning salt.
|
Servera soppan med pitabrödet, gärna lätt rostat. Ringla över basilikaoljan över brödet istället för smör eller bordsmargarin.
|
Avsluta måltiden med en liten bit hemlagad äppelkaka eller färsk frukt i säsong.
|
Ett bra recept på ljust matbröd finns på Mums om du vill förgylla vardagen med nybakt bröd.
|