Efterrättssallad av melonkulor
Efter salta läckerheter som surströmming, kräftor och andra skaldjur är en fräsande, frisk melonsallad bästa desserten. Garanterad succé. Godast blir salladen med olika sorter och vackrast med melon i skiftande färger.
Gör så här
Peta bort kärnorna ur melonerna. Framförallt svarta kärnor från vattenmelon är beska.
Ta ut kulor av melonköttet med kuljärn eller skär i fina kuber. Lägg allt eftersom i en skål eller direkt i portionsglas.
Ställ kallt innan servering.
Häll bubblande torrt eller halvtorrt vin över kulorna. Garnera gärna med vackra smakrika blad av citronmeliss eller mynta.
INGREDIENSER
4
portioner
Råvara
Mängd
Honungsmelon
400
g
Ogen eller nätmelon
400
g
Vattenmelon
400
g
Vitt vin, mousserande 10 vol. % ekologiskt
3,8
dl
Näringsämne
Mängd
Energi
170 kcal
Protein
2 g
Fett
0,4 g
Mättade fettsyror
0,1 g
Kolhydrater
25 g
Fibrer
2 g
C-vitamin
77 mg
Folat
49 mcg
Järn
0,9 mg
Zink
0,3 mg
Självklart kan du byta det mousserande vinet mot ett alkoholfritt alternativ. Pröva tex. en friskt mousserande citrondryck eller spetsa mineralvatten med en aning god saft.
MUMS MILJÖMAT 2011 | WWW.MUMSMILJOMAT.SE | Kontakt: info@mumsmiljomat.se