Efterrättssallad av melonkulor
honungsmelon vattenmelon ogenmelon sommarmat Efter salta läckerheter som surströmming, kräftor och andra skaldjur är en fräsande, frisk melonsallad bästa desserten. Garanterad succé. Godast blir salladen med olika sorter och vackrast med melon i skiftande färger.
Gör så här
Peta bort kärnorna ur melonerna. Framförallt svarta kärnor från vattenmelon är beska.
Ta ut kulor av melonköttet med kuljärn eller skär i fina kuber. Lägg allt eftersom i en skål eller direkt i portionsglas.
Ställ kallt innan servering.
Häll bubblande torrt eller halvtorrt vin över kulorna. Garnera gärna med vackra smakrika blad av citronmeliss eller mynta.
INGREDIENSER
4  portioner

   RåvaraMängd
  Honungsmelon   400 g
  Ogen eller nätmelon   400 g
  Vattenmelon   400 g
  Vitt vin, mousserande 10 vol. % ekologiskt   3,8 dl

Näringsämne Mängd
Energi 170 kcal
Protein 2 g
Fett 0,4 g
Mättade fettsyror 0,1 g
Kolhydrater 25 g
Fibrer 2 g
C-vitamin 77 mg
Folat 49 mcg
Järn 0,9 mg
Zink 0,3 mg

Självklart kan du byta det mousserande vinet mot ett alkoholfritt alternativ. Pröva tex. en friskt mousserande citrondryck eller spetsa mineralvatten med en aning god saft.

MUMS MILJÖMAT 2011 | WWW.MUMSMILJOMAT.SE | Kontakt: info@mumsmiljomat.se