Honungsmelon i röd bärsås
supersmal gräddfri festdessert Melon och hallon, melon och jordgubbar är klassiska sommarefterrätter. De röda bärens sötma passar så bra till melonens milda smak. En läskande avslutning som smakar extra bra efter surströmming, kräftor eller annan salt mat.
Gör så här
Skär bort kärnorna från melonen. Gröp ur kulor med kuljärn eller skär melonköttet i bitar.
Kör i mixer eller med mixerstav jordgubbar, socker och eventuellt spad från melonen till en bubblade puré. Späd med lite vatten om du vill ha en mer rinnande sås.
Häll såsen i glas eller portionsskålar. Fördela melonen i glasen och dekorera med gröna strimlor av antingen gurka eller myntablad.
Ställ gärna desserten svalt innan servering.
INGREDIENSER
4  portioner

   RåvaraMängd
  Honungsmelon   4 skiva
  Jordgubbar, färska eller frysta   0,5 l
  Florsocker   1 msk
  Strimlor av gurkskal eller myntablad i strimlor   0

Näringsämne Mängd
Energi 85 kcal
Protein 1 g
Fett 0,3 g
Mättade fettsyror 0 g
Kolhydrater 18 g
Fibrer 2 g
C-vitamin 76 mg
Folat 99 mcg
Järn 0,4 mg
Zink 0,1 mg

Givetvis kan du ta nät-, ogen- eller någon annan mild melonsort istället för honungsmelon.

MUMS MILJÖMAT 2011 | WWW.MUMSMILJOMAT.SE | Kontakt: info@mumsmiljomat.se