Börja med att marinera kronärtskockshjärtana. Häll av spadet från konservburken och spola snabbt av i kallt vatten. Lägg i en skål.
|
Rör ihop olivolja, cirka 4 msk, med pressad citron 2 msk, fint strimlad vitlöksklyfta, finstrimat = zest av citronskal, finhackad persilja samt lite örtsalt.
|
Häll marinaden över kronärtskockshjärtana i skålen. Rör om då och då. Låt marinera i minst 1timme gärna längre.
|
Förbered grönsakerna till salladstallriken: Skölj salladsbladen. Låt rinna av noga och strimla salladen.
|
Skölj och skär gurka och tomater i mindre bitar. Finhacka rödlöken. Skölj basilikabladen.
|
Fördela salladsblad, gurka, tomat och skinka på assietter eller stort salladsfat.
|
Lägg på de marinerade kronärtskockor och oliver på faten. Strö över hackad rödlök och droppa över en del av marinaden. Toppa med basilika.
|
Servera med gott bondbröd, grisinipinnar eller kryddat hårt tunnbröd.
|
Ps: det bli en del marinad över som är god att abvända som salladsdressing.
|