Indiska chapatibröd
bröd utan ugn snabbröd Mjuka, ojästa bröd som steks i panna kan man snabbt och enkelt trolla fram. Indiska chapatibröd bakas på häften grovt mjöl, hälften siktat och passar alldeles förträffligt till heta, kryddstarka rätter. De ersätter både potatis, ris och andra gryn.
Gör så här
Mät upp och blanda vete- och grahamsmjöl i en skål.
Stänk över rapsolja. Häll i vatten. Arbeta ihop till en slät, ganska hård deg.
Dela degen i 8 bitar och rulla till 8 bullar. Kavla ut varje bulle till en pannkaka om ca 15-17 centimeter i diameter på mjölat bakbord.
Stek kakorna en och en i varm, torr stekpanna tills blåsor bildas. Beräkna ca 1 minut på var sida.
Lägg kakaorna i en plastpåse allt efter de blir klara så håller de sig mjuka.
INGREDIENSER
4  portioner

   RåvaraMängd
  Vetemjöl, eko   2,5 dl
  Grahamsmjöl   2 dl
  Rapsolja   1 msk
  Vatten   1,5 dl

Näringsämne Mängd
Energi 260 kcal
Protein 6 g
Fett 4,6 g
Mättade fettsyror 0,4 g
Kolhydrater 45 g
Fibrer 5 g
C-vitamin 1 mg
Folat 22 mcg
Järn 1,8 mg
Zink 0,9 mg

Till en portion är det lagom med 2 bröd
Med kornmjöl istället för graham i degen smakar bröden helt annaorlunda. De påminner om traditionella svenska tunnbröd.

MUMS MILJÖMAT 2011 | WWW.MUMSMILJOMAT.SE | Kontakt: info@mumsmiljomat.se