Kladdkakemuffins
snabbakade läckra muffins med choklad Överraska med hembakade chokladmuffins när du får oväntat men inte ovälkommet besök.
Muffins bakar du på en kvart. Just dessa är extra goda men ögat av smält choklad...
Gör så här
Värm ugnen till 225 grader.
Smält smöret.
Placera ut 15-16 st muffinsformar på en plåt.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Blanda vetemjöl och kakaopulver. Rör i , eller ännu hellre sikta i mjölblandningen i äggsmeten. Tillsätt det smälta smöret. Rör försiktigt till en jämn smet.
Fördela smeten i muffinsformarna; ungefär 2 msk smet brukar vara lagom per form.
Grädda i mitten av ugnen, 7-8 minuter om du vill ha en lite kladdig kärna. Efter 10 minuter är muffinsen genomgräddad.
Dela chokladkakan i 16 bitar. Lägg en bit på varje muffins direkt efter att de tagits ur ugnen.
INGREDIENSER
 1 sats

   RåvaraMängd
  Ägg ekologiskt   2 st
  Smör fett 80 %   100 g
  Socker   2,5 dl
  Vetemjöl, eko   1,5 dl
  Kakaopulver fett 20-22 %   4 msk
  Mörk choklad kakao <70%   100 g
  Snabbkaffe pulver   1 tsk
  Hett vatten   1 msk

Näringsämne Mängd
Energi 2765 kcal
Protein 35 g
Fett 129,8 g
Mättade fettsyror 78,3 g
Kolhydrater 357 g
Fibrer 12 g
C-vitamin 2 mg
Folat 147 mcg
Järn 13,6 mg
Zink 5,7 mg

Satsen ger 16 muffins som var och en innehåller 170 kcal, 8 g fett varav 4 är av mättat slag. Muffins är inte var dags fika!
Blanda snabbkaffe upplöst i hett vatten i det smälta smöret om du vill ha en aning kaffesmak på muffinsen.
Ps: Vi har inte glömt bakpulvret. I kladdkaka ska det inte vara bakpulver...

MUMS MILJÖMAT 2011 | WWW.MUMSMILJOMAT.SE | Kontakt: info@mumsmiljomat.se