Citrussallad - sötsyrlig
Syrlig, frisk och ändå lite söt är denna vackra efterrätter. Precis vad man behöver i mörknande förkylningstider. Ps: Limen är bara för de som älskar det riktigt, riktigt syrliga.
Gör så här
Skala citrusfrukterna, gärna med kniv. Skär i hinnfria klyftor om du har tid. det är inte svårt... Mandarinen skärs i små bitar
Fördela klyftorna på assietter eller ett stort fat. Pudra över florsocker: Använd en tesil så blir det snyggt.
INGREDIENSER
4  portioner

   RåvaraMängd
  Grapefrukt   2 st
  Apelsin   2 st
  ( Lime )   1 st
  Småcitrus clementin mandarin satsuma   1 st
  Florsocker   2 tsk

Näringsämne Mängd
Energi 130 kcal
Protein 2 g
Fett 1 g
Mättade fettsyror 0,1 g
Kolhydrater 27 g
Fibrer 3 g
C-vitamin 114 mg
Folat 47 mcg
Järn 0,4 mg
Zink 0,3 mg

Rädd för tillsatt socker? Slopa florsockret. Men tänk på att en halv tesked florsocker per person bara motsvarar en halv sockerbit eller 1,5 gram! Rekommendationen från WHO är att vi inte ska äta mer än 25 g tillsatt renframställt socker om dagen. Så florsockret motsvarar bara 6 %...25 g tillsatta socker motsvarar 5 % energiprocent.

MUMS MILJÖMAT 2011 | WWW.MUMSMILJOMAT.SE | Kontakt: info@mumsmiljomat.se