Apelsinsallad
Överraska med en fräsch efterrätt en vanlig vardag. Kräver inte så mycket arbete och tid men känns mycket omtänksamt.
Gör så här
Skala apelsinerna, gärna med kniv. Dela i bitar. Fördela i glasen.
Rör ihop keso/kesella med socker och en anings vaniljsocker. Lägg en klick i varje glas.
Extra smak får keson/kesellan om du river i lite av apelsinskalet. Obs. använd bara ekologiska apelsiner om du vill använda skalet. Övriga är behandlade med antimögelmedel.
Rosta mandel lätt och strö över. Njut.
INGREDIENSER
4
portioner
Råvara
Mängd
Apelsin
4
st
Färskost fett 4 % Keso
2
dl
Socker
1
msk
Vaniljsocker
0,5
tsk
Sötmandel torkad
2
msk
Näringsämne
Mängd
Energi
185 kcal
Protein
9 g
Fett
5,2 g
Mättade fettsyror
1,6 g
Kolhydrater
23 g
Fibrer
3 g
C-vitamin
93 mg
Folat
61 mcg
Järn
0,6 mg
Zink
0,5 mg
Vegan? Det finns flera olika sorters god sojayoghurt att välja på...
Välj vad du har hemma av keso, kesella eller matyoghurt. Du kan också snabbt fixa egen färskost genom att låta några deciliter frukostyoghurt rinna av genom ett kaffefilter.
MUMS MILJÖMAT 2011 | WWW.MUMSMILJOMAT.SE | Kontakt: info@mumsmiljomat.se