Apelsinsallad
ekologisk fruktsallad med apelsin och keso Överraska med en fräsch efterrätt en vanlig vardag. Kräver inte så mycket arbete och tid men känns mycket omtänksamt.
Gör så här
Skala apelsinerna, gärna med kniv. Dela i bitar. Fördela i glasen.
Rör ihop keso/kesella med socker och en anings vaniljsocker. Lägg en klick i varje glas.
Extra smak får keson/kesellan om du river i lite av apelsinskalet. Obs. använd bara ekologiska apelsiner om du vill använda skalet. Övriga är behandlade med antimögelmedel.
Rosta mandel lätt och strö över. Njut.
INGREDIENSER
4  portioner

   RåvaraMängd
  Apelsin   4 st
  Färskost fett 4 % Keso   2 dl
  Socker   1 msk
  Vaniljsocker   0,5 tsk
  Sötmandel torkad   2 msk

Näringsämne Mängd
Energi 185 kcal
Protein 9 g
Fett 5,2 g
Mättade fettsyror 1,6 g
Kolhydrater 23 g
Fibrer 3 g
C-vitamin 93 mg
Folat 61 mcg
Järn 0,6 mg
Zink 0,5 mg

Vegan? Det finns flera olika sorters god sojayoghurt att välja på...
Välj vad du har hemma av keso, kesella eller matyoghurt. Du kan också snabbt fixa egen färskost genom att låta några deciliter frukostyoghurt rinna av genom ett kaffefilter.

MUMS MILJÖMAT 2011 | WWW.MUMSMILJOMAT.SE | Kontakt: info@mumsmiljomat.se