Avokado-, bön- och tomatsallad
En riktigt fräsch sallad som smakar utmärkt som rätt före en lite lättare huvudrätt. Vill du äta salladen som lätt lunch? Komplettera med bröd och frukt. Och nu när vinterkylan slagit till kanske också med en mugg varm soppa.
Gör så här
Börja med att spola av bönorna och låt vattnet rinna av.
Halvera avokadon, gröp ur och skär i mindre bitar. Skölj och halvera tomaterna. Skala och finhacka rödlöken.
Varva grönsakerna i en skål. Strö över lite salt och pressa över lite citron. Garnera med färska blad eller torkad örtkrydda.
Servera med citronklyftor och bröd.
INGREDIENSER
4
portioner
Råvara
Mängd
Avokado
2
st
Röda bönor torkade kokta u salt
4
dl
Tomat gärna körsbärstomater
125
g
Lök, röd
1
st
Basilika, färsk
2
msk
Salt
2
krm
Citronjuice färskpressad
1
msk
Citron
1
st
Näringsämne
Mängd
Energi
250 kcal
Protein
8 g
Fett
15,2 g
Mättade fettsyror
2,6 g
Kolhydrater
15 g
Fibrer
10 g
C-vitamin
11 mg
Folat
199 mcg
Järn
1,6 mg
Zink
1,1 mg
Vill du ha en smalare, billigare sallad nöjer du dig med halva mängden avokado.
Recept på olika
soppor
finns liksom mer
råkost
och
stadiga sallader
på Mums.
MUMS MILJÖMAT 2011 | WWW.MUMSMILJOMAT.SE | Kontakt: info@mumsmiljomat.se