INKÖPSLISTA PORTIONER
|
Grönsaker |
|
|
|
Basilika, färsk eller persilja |
4 msk |
|
|
Gurka |
0,3 st |
|
|
Karl-Johan svamp, färsk, rensad |
250 g |
|
|
Lök gul |
7 st |
|
|
Lök röd, mindre |
2 st |
|
|
Mangold, spenat, hela blad frysta eller färska |
400 g |
|
|
Persilja blad eller selleriblad |
0,5 dl |
|
|
Purjolök |
450 g |
|
|
Sojamjöl fett ca 20 % |
1 dl |
|
|
Stjälkselleri |
100 g |
|
|
Svamp, förvälld |
2,5 dl |
|
|
Tomat |
1 st |
|
|
Tomater krossade konserv m lag |
400 g |
|
|
Vitkål |
150 g |
|
|
Vitlök |
6 klyft |
|
|
Zucchini squash courgette |
900 g |
|
|
Frukt och bär |
|
|
|
Apelsin |
8 st |
|
|
Äpple m skal |
8 st |
|
|
Banan |
4 st |
|
|
Blåbär frysta |
250 g |
|
|
Citronjuice färskpressad |
5 msk |
|
|
Körsbär söta |
750 g |
|
|
Päron, nektarin eller annan frukt |
4 st |
|
|
Sesamfrön torkade |
3 msk |
|
|
Rotfrukter och potatis |
|
|
|
Jordärtskocka |
4 st |
|
|
Kålrot, majrova |
200 g |
|
|
Morot |
1000 g |
|
|
Pepparrot |
2 msk |
|
|
Potatis |
1600 g |
|
|
Rotpersilja |
2 st |
|
|
Färdigrätter och halvfabrikat |
|
|
|
Råkost, tex morot, vitkål, kålrot |
300 g |
|
|
Kött och chark |
|
|
|
Kyckling lever |
250 g |
|
|
Nöt färs fett högst 10 % |
400 g |
|
|
Fisk |
|
|
|
Lax, skinn- och benfri |
500 g |
|
|
Räkor, oskalade |
700 g |
|
|
Mejeriprodukter |
|
|
|
Ägg |
1 st |
|
|
Crème Fraiche fett 34 % |
5 msk |
|
|
Ekologisk lättmjölk fett 0,5 % |
3 dl |
|
|
Glass gräddglass fett ca 15 % |
250 g |
|
|
Matlagningsyoghurt fett 8 % |
2 dl |
|
|
Matfett |
|
|
|
Bordsmargarin mjölkfri fett 70% berikad typ Carlshamn |
8 tsk |
|
|
Olivolja |
8 msk |
|
|
Rapsolja |
13 msk |
|
|
Smör fett 80 % |
25 g |
|
|
Drycker |
|
|
|
Portvin rött 20 vol. %, kan uteslutas |
1 msk |
|
|
Mjöl och flingor |
|
|
|
Dinkel, okokt |
10 dl |
|
|
Vetemjöl eko |
2 msk |
|
|
Pasta, ris och gryn |
|
|
|
Couscous |
4 dl |
|
|
Pasta makaroner spaghetti |
800 g |
|
|
Bönor, linser och ärtor |
|
|
|
Gröna ärter, frysta |
4 dl |
|
|
Gröna bönor frysta |
300 g |
|
|
Kikärter torkade kokta eller konserv |
4 dl |
|
|
Sojabönor torkade kokta eller konserv |
4 dl |
|
|
Bröd |
|
|
|
Rågbröd osötat fibrer ca 9 % |
8 skiva |
|
|
Vitt bröd fibrer ca 3 % typ Franska |
6 skiva |
|
|
Kryddor, sås och buljong |
|
|
|
Äppelcidervinäger |
2 msk |
|
|
Dressing olja fett ca 45 % |
5 msk |
|
|
Fiskbuljong |
1 tärn |
|
|
Grönsaksbuljong |
3 tärn |
|
|
Sojasås |
3 msk |
|
|
Socker, sylt, godis etc |
|
|
|
Lingonsylt |
2 dl |
|
|
Sirap ljus |
3 msk |
|
|
Socker |
2 msk |
|
|
Övrigt |
|
|
|
Gurkmeja |
2 tsk |
|
|
Kanel |
1 msk |
|
|
Kumminfrön |
2 g |
|
|
Peppar, svart |
3 tsk |
|
|
Rosmarin, torkad |
3 tsk |
|
|
Salt |
4 msk |
|
|
Timjan |
6 krm |
|
Markera de livsmedel du inte vill ha med på inköpslistan och klicka på uppdatera.
Du kan även ändra antalet portioner.
|