Cole slaw, vitkålssallad
vitkål kokosflingor ananas sallad till grillat Cole slaw är en klassisk nordamerikansk sallad som serveras till hamburgare och andra grillade rätter. Här är dock majonnäsen utbytt mot naturell yoghurt.
Salladen hör definitvt hemma på alla salladsbord med sin sötsyrliga smak och är ett utmärkt alternativ till andra vitkålssallader.
Och till er alla som tror att detta är en fettbomb: kolla näringsvärdet!
Gör så här
Strimla vitkålen mycket fint i maskin eller hyvla den med osthyvel. Dela ananasen i små bitar.
Lägg vitkål, ananas, russin och kokosflingor i en skål.
Blanda yoghurt, ananasspad och örtsalt. Slå över vitkålen och rör om.
INGREDIENSER
4  portioner

   RåvaraMängd
  Vitkål, 1 dl finstrimlad = 35 g   9 dl
  Ananas konserv m juice   100 g
  Russin   3 msk
  Kokosflingor torkade   0,5 dl
  Lättyoghurt naturell fett 0,5 % berik   1 dl
  Ananasspad   2 msk
  Örtsalt   1 tsk

Näringsämne Mängd
Energi 105 kcal
Protein 2 g
Fett 3,6 g
Mättade fettsyror 3,1 g
Kolhydrater 15 g
Fibrer 3 g
C-vitamin 40 mg
Folat 22 mcg
Järn 0,6 mg
Zink 0,4 mg

Vegan- och mjölkfrivariant: Byt yoghurten mot kokosmjölk.
Klimatsmartare är det förstås att byta ananasen och ananasspadet mot rårivet äpple och koncentrerad äppeljuice.
Lämna burken till återvinning som återvinns 75 % av tillverkningsenergin.

MUMS MILJÖMAT 2011 | WWW.MUMSMILJOMAT.SE | Kontakt: info@mumsmiljomat.se