Cole slaw, vitkålssallad
Cole slaw är en klassisk nordamerikansk sallad som serveras till hamburgare och andra grillade rätter. Här är dock majonnäsen utbytt mot naturell yoghurt.
Salladen hör definitvt hemma på alla salladsbord med sin sötsyrliga smak och är ett utmärkt alternativ till andra vitkålssallader.
Och till er alla som tror att detta är en fettbomb: kolla näringsvärdet!
Gör så här
Strimla vitkålen mycket fint i maskin eller hyvla den med osthyvel. Dela ananasen i små bitar.
Lägg vitkål, ananas, russin och kokosflingor i en skål.
Blanda yoghurt, ananasspad och örtsalt. Slå över vitkålen och rör om.
INGREDIENSER
4
portioner
Råvara
Mängd
Vitkål, 1 dl finstrimlad = 35 g
9
dl
Ananas konserv m juice
100
g
Russin
3
msk
Kokosflingor torkade
0,5
dl
Lättyoghurt naturell fett 0,5 % berik
1
dl
Ananasspad
2
msk
Örtsalt
1
tsk
Näringsämne
Mängd
Energi
105 kcal
Protein
2 g
Fett
3,6 g
Mättade fettsyror
3,1 g
Kolhydrater
15 g
Fibrer
3 g
C-vitamin
40 mg
Folat
22 mcg
Järn
0,6 mg
Zink
0,4 mg
Vegan- och mjölkfrivariant: Byt yoghurten mot kokosmjölk.
Klimatsmartare är det förstås att byta ananasen och ananasspadet mot rårivet äpple och koncentrerad äppeljuice.
Lämna burken till återvinning som återvinns 75 % av tillverkningsenergin.
MUMS MILJÖMAT 2011 | WWW.MUMSMILJOMAT.SE | Kontakt: info@mumsmiljomat.se