Skölj noga och blötlägg de röda linserna i dubbla mängden vatten. Låt ligga i blöt i 3-4 timmar. Häll av vattnet.
|
Riv morötterna och strimla purjolöken.
|
Kör linser, morötter, purjolök och ströbröd till ett helt slätt mos med mixer eller i matberedare. Smaka av med salt och peppar.
|
Grovhacka pumpafrön för hand och rör i dem. Pumpafröna ska bara bli grovt hackade.
|
Forma till "köttbullsstora" bollar och stek på medelvärme tills bullarna är genomstekta. Eller ge dem hastigt färg och efterstek i mikron.
|
Servera med hemlagat potatismos, ketchup och råkost med lite dressing. Kolla härför recept på råkost.
|
Koka potatismoset så här: Skala, halvera potatisen och koka i vatten tills den är precis mjuk. Häll av kokvattnet men spar någon deciliter. Mosa / stöt potatisen. Häll på mjölk, flytande margarin och smaka av med salt och peppar. För mjukare konsistens, späd med lite kokvatten. Rör ner finhackad persilja.
|