Blomkålssallad med dragonsmak
RAWFOOD rå blomkål fransk senap När vintern går över i vår är inte grönsaksdiskarna så roliga. Nu gäller fantasi och nya kombinationer i skapandet av sallad och råkost. Vad sägs om trendgrönsaken blomkål i rå form?
Gör så här
Skölj grönsaker och frukt.
Vispa ihop dressingen: Rör ut senapen i yoghurten, pressa ner vitlöksklyftan. Smaka av med örtsalt och dragon. Smaken ska var riktigt kraftig dvs hög på kockspråk.
Dela blomkålshuvudet i små,små buketter. Skär de mjälla delarna av stocken i fina tärningar. Skiva resten, frys in för senare tillfälle eller stoppa i en soppa eller buljong.
Skär paprika och äpple i fina tärningar
Vänd ner blomkål, paprika och äpple i dressingen. Smaka av det kan behövas mer kryddor. Garnera med lite extra paprika och den fina ljus bladen från blomkålshuvudet.
Servera och ät upp genast. Eller förvara kallt så att äppeltärningarna mörknar.
INGREDIENSER
4  portioner

   RåvaraMängd
  Blomkål   400 g
  Paprika röd   1 st
  Äpple m skal   1 st
  Dressing:  
  Lättyoghurt naturell fett 0,5 % berik   1,5 dl
  Senap fransk   1,5 tsk
  Vitlök   1 klyft
  Örtsalt   0,5 tsk
  Dragon   1,5 tsk

Näringsämne Mängd
Energi 70 kcal
Protein 4 g
Fett 0,6 g
Mättade fettsyror 0,2 g
Kolhydrater 11 g
Fibrer 4 g
C-vitamin 159 mg
Folat 122 mcg
Järn 0,6 mg
Zink 0,6 mg

Vegan? Tag soyghurt eller annan vegetabilisk yoghurt.
Varför inte pröva med finstrimlad vitkål eller mycket lättkokt och strimlad grönkål?

MUMS MILJÖMAT 2011 | WWW.MUMSMILJOMAT.SE | Kontakt: info@mumsmiljomat.se