Mjukglass med svarta vinbär
hemgjord sockerfri ekologisk glass Frys en näve svarta vinbär och gör egen mjukglass. Inte bara varma sommarkvällar är det gott att mixa sig en glass. Gör den sockerfri på årets eller förra årets skörd av frysta svarta vinbär, yoghurt och banan. En knivsudd vaniljpulver sätter punkt över i:e.t
Gör så här
Häll svarta vinbär, frysta, och skivad banan i mixer eller liten matberedare.
Mät upp och häll riktigt kall yoghurt och en aning vaniljpulver.
Mixa snabbt till en fluffig smet och häll på glas.
Garnera med några bär och kanske ett blad.
Ät genast om ni vill ha glass. Får glassen stå blir den en läcker kall drink istället. Inte heller dumt.
INGREDIENSER
4  portioner

   RåvaraMängd
  Svarta vinbär, djupfrysta   2 dl
  Banan, eko, mindre storlek   3 st
  Lättyoghurt naturell fett 0,5 % berik   5 dl
  Vaniljpulver   2 krm

Näringsämne Mängd
Energi 175 kcal
Protein 6 g
Fett 1 g
Mättade fettsyror 0,4 g
Kolhydrater 33 g
Fibrer 3 g
C-vitamin 48 mg
Folat 43 mcg
Järn 0,7 mg
Zink 0,9 mg

Vegan? Ingen fara idag finns suberbra soyoghurt dvs syrad sojadryck som är lika god som vanlig yoghurt.
Blir det för surt? Tag en anings socker. Glassen innehåller ändå bara en bråkdel socker jämfört med köpeglass.
Självklart går det lika bra med frysta hallon, jordgubbar, blåbär, apelsinklyftor...

MUMS MILJÖMAT 2011 | WWW.MUMSMILJOMAT.SE | Kontakt: info@mumsmiljomat.se