Börja med att skala rotfrukter och lök. Slanta morötterna, skär rotpersiljan i mindre bitar och grovhacka löken. Finstrimla vitlöken.
|
Hetta upp oljan i en gryta som rymmer tomatsåsen. Fräs lök och vitlök tills de blir genomskinliga i 1,5 msk rapsolja. Strö över fänkålsfrön och chili flakes.
|
Vänd ner morötter, rotpersilja och svamp. Fräs några minuter.
|
Häll på tomatkrosset. Smaksätt med salt och rosmarin. Lägg på lock och låt sjuda tills grönsakerna är mjuka.
|
Koka pastan enligt anvisningar på paketet.
|
Stek kycklingfilén, dela i mindre bitar om den är stor, gyllenbrun i lite smör. Salta och peppra lätt.
|
Sänk värmen, häll på lite vatten och låt puttra klart under lock.
|
När rotfrukterna är mjuka: vänd ner crème fraiche och smaka av med salt, peppar och rosmarin.
|
Häll av pastan. Blanda finhacka persilja med 1 msk rapsolja och ringla över pastan.
|
Avsluta middagen med en grön fruktsallad med röda bär av granatäpple, frysta röda vinbär eller lingon.
|