Koka en mustig svampsås med tomat, rotfrukter, rosmarin och lite crème fraiche till de stekta kycklingfiléer och servera med pasta. Avsluta hälsosamt och gott med en grön ekologisk fruktsallad med röda bär.
Gör så här
Börja med att skala rotfrukter och lök. Slanta morötterna, skär rotpersiljan i mindre bitar och grovhacka löken. Finstrimla vitlöken.
|
Hetta upp oljan i en gryta som rymmer tomatsåsen. Fräs lök och vitlök tills de blir genomskinliga i 1,5 msk rapsolja. Strö över fänkålsfrön och chili flakes.
|
Vänd ner morötter, rotpersilja och svamp. Fräs några minuter.
|
Häll på tomatkrosset. Smaksätt med salt och rosmarin. Lägg på lock och låt sjuda tills grönsakerna är mjuka.
|
Koka pastan enligt anvisningar på paketet.
|
Stek kycklingfilén, dela i mindre bitar om den är stor, gyllenbrun i lite smör. Salta och peppra lätt.
|
Sänk värmen, häll på lite vatten och låt puttra klart under lock.
|
När rotfrukterna är mjuka: vänd ner crème fraiche och smaka av med salt, peppar och rosmarin.
|
Häll av pastan. Blanda finhacka persilja med 1 msk rapsolja och ringla över pastan.
|
Avsluta middagen med en grön fruktsallad med röda bär av granatäpple, frysta röda vinbär eller lingon.
|
|
INGREDIENSER
1 portioner
| | | Råvara | Mängd |
|
|
|
Kycklingfilé
|
100
g
|
|
|
|
Tomater krossade konserv m lag
|
125
g
|
|
|
|
Morot
|
0,25
st
|
|
|
|
Rotpersilja
|
0,25
st
|
|
|
|
Lök gul röd
|
0,25
st
|
|
|
|
Rapsolja
|
0,63
msk
|
|
|
|
Chili flakes
|
0,5
krm
|
|
|
|
Fänkålsfrön
|
0,25
tsk
|
|
|
|
Svamp, fryst eller konserv
|
0,5
dl
|
|
|
|
Salt
|
0,13
tsk
|
|
|
|
Rosmarin, torkade eller färsk
|
0,5
tsk
|
|
|
|
Smör
|
0,5
msk
|
|
|
|
Pasta makaroner spaghetti
|
81,25
g
|
|
|
|
Crème Fraiche fett 34 %
|
0,25
dl
|
|
|
|
Persilja blad
|
0,13
dl
|
|
|
|
Efterrätt:
|
|
|
|
|
Kiwi
|
0,5
st
|
|
|
|
Avokado
|
0,25
st
|
|
|
|
Äpple m skal
|
0,5
st
|
|
|
|
Päron
|
0,25
st
|
|
|
|
Granatäpple
|
0,25
st
|
Såsen smakar utmärkt med såväl andra köttslag; som fläskkotletter, luffarbiff och med smörstekt torsk- eller gösfilé? |
|