Enklaste fruktsalladen
Fruktsallad är alltid läckraste efterrätten. Även en sådan här mycket enkel och snabb fruktsallad, på det du vanligtvis har hemma, är alltid uppskattat.
Givetvis tar du den frukt som finns hemma och som alla gillar.
Gör så här
Skölj äpplena. Skala inte om äpplena är fina - i och precis under skalet sitter mycket näring. Skär bort kärnhusen och skär i fina bitar. Lägg i en skål.
Skala bananerna skär i små bitar. Lägg i skålen med äpple.
Skala apelsinerna. Dela i klyftor och klipp i fina bitar. Håll dig ovanför skålen med fruktbitarna så fångar droppar all apelsinjuice ner i skålan. All juice som bildas när man klyftar och klipper apelsinerna.
Strö över russina. Rör om och ställ kallt tills det är dags att servera salladen
Grovhacka och servera hasselnötterna vid sidan om så kan även alla allergiker njuta av salladen.
INGREDIENSER
4  portioner

   RåvaraMängd
  Äpple m skal   2 st
  Banan   2 st
  Apelsin   2 st
  Russin   4 msk
  Hasselnötter   1 dl

Näringsämne Mängd
Energi 280 kcal
Protein 4 g
Fett 10,8 g
Mättade fettsyror 0,8 g
Kolhydrater 38 g
Fibrer 7 g
C-vitamin 62 mg
Folat 54 mcg
Järn 1,3 mg
Zink 0,6 mg

Bonustips: Börjar frukten i fruktskålen skrumpna, torka och på andra sätt "sjunga på sista versen". Skär upp dem till en fruktsallad. Räcker inte frukten? Dryga ut med en burk konserverad frukt.
Lite torkad frukt ger inte bara naturlig sötma utan även en dos järn och andra mineraler. Nötter, nmandlar och frön ger nyttigt omättat fett, högvärdigt protein och en även de en del järn.

MUMS MILJÖMAT 2011 | WWW.MUMSMILJOMAT.SE | Kontakt: info@mumsmiljomat.se