Vattenmelon och fårost
läckert nyttigt grönt festligt Passa på att frossa i vattenmelon när den kommer från vår närmaste grannträdgård. Läcker inte bara som svalkande efterrätt utan även som förrätt med salt fårost.
Gör så här
Skär loss fruktköttet från en stor skiva vattenmelon. Peta bort alla synliga svarta kärnor. Skär i kuber och peta bort de "nya" svarta kärnor som kommer fram.
Skölj salladsbladen. Bred ut bladen på ett fat.
Fördela vattenmelonen över bladen. Smula över fetaost. Strö över basilikablad.
Ringla över lite god olivolja och peppra lätt med grovmalen svartpeppar.
INGREDIENSER
4  portioner

   RåvaraMängd
  Vattenmelon   600 g
  Huvudsallat   1 st
  Fetaost fett 25 %   100 g
  Basilika färsk   0,5 dl
  Olivolja   1,5 msk
  Svartpeppar   2 krm

Näringsämne Mängd
Energi 175 kcal
Protein 6 g
Fett 11,2 g
Mättade fettsyror 4,8 g
Kolhydrater 12 g
Fibrer 2 g
C-vitamin 20 mg
Folat 39 mcg
Järn 0,9 mg
Zink 1,1 mg

Vegetariskt recept: Byt fårosten mot rökt tofu eller salta svarta oliver.
En annan spännande sallad , en blommande tomatsallad finns också på mums.

MUMS MILJÖMAT 2011 | WWW.MUMSMILJOMAT.SE | Kontakt: info@mumsmiljomat.se