Vattenmelon och fårost
Passa på att frossa i vattenmelon när den kommer från vår närmaste grannträdgård. Läcker inte bara som svalkande efterrätt utan även som förrätt med salt fårost.
Gör så här
Skär loss fruktköttet från en stor skiva vattenmelon. Peta bort alla synliga svarta kärnor. Skär i kuber och peta bort de "nya" svarta kärnor som kommer fram.
Skölj salladsbladen. Bred ut bladen på ett fat.
Fördela vattenmelonen över bladen. Smula över fetaost. Strö över basilikablad.
Ringla över lite god olivolja och peppra lätt med grovmalen svartpeppar.
INGREDIENSER
4
portioner
Råvara
Mängd
Vattenmelon
600
g
Huvudsallat
1
st
Fetaost fett 25 %
100
g
Basilika färsk
0,5
dl
Olivolja
1,5
msk
Svartpeppar
2
krm
Näringsämne
Mängd
Energi
175 kcal
Protein
6 g
Fett
11,2 g
Mättade fettsyror
4,8 g
Kolhydrater
12 g
Fibrer
2 g
C-vitamin
20 mg
Folat
39 mcg
Järn
0,9 mg
Zink
1,1 mg
Vegetariskt recept: Byt fårosten mot rökt tofu eller salta svarta oliver.
En annan spännande sallad , en
blommande tomatsallad
finns också på mums.
MUMS MILJÖMAT 2011 | WWW.MUMSMILJOMAT.SE | Kontakt: info@mumsmiljomat.se