Tonfiskfyllda ägg på salladsbädd
MSC märkt tonfisk vegantips Kokta ägg fyllda med en tonfiskröra är festmat som är lätt att fixa när man blir flera än beräknat.
Tonfiskfyllda ägg är också alltid populärt på buffébordet oavsett om det är midsommar, påsk eller studentfest.
Beräkna 2 halvor som förrätt och 3-4 som huvudrätt.
Gör så här
Börja med att koka äggen: Lägg i kallt vatten. Koka upp och börja ta tid när vattnet kokar. Efter 8 minuter är äggen kokta. Spola av i kallt vatten
Skala äggen och dela i halvor. Peta ur gulorna och lägg i en skål.
Häll av vattnet från tonfisken. Mosa ihop äggulor, tonfisk, senap, olivolja, hälften av kaprisen, dragon och chilipeppar. Smaka av med salt och lite pressad citron.
Bred ur de skäöjda salladensbladen på ett fat.
Fyll ägghalvorna med tonfiskröran. Lägg på salladsfatet och garnera med citronskivor och kapris.
Vill du servera ägghalvorna som huvudrätt? Komplettera med brytbröd, sallad och marinerade bönor.
INGREDIENSER
4  portioner

   RåvaraMängd
  Ägg ekologiskt rått   6 st
  Tonfisk i vatten konserv avrunnen   140 g
  Senap fransk   2 msk
  Olivolja   2 msk
  Kapris   6 msk
  Dragon, torkad   1 msk
  Chili flakes eller kajennpeppar   1 krm
  Salt   0
  Friséesallat   0,5 st
  Citron   1 st

Näringsämne Mängd
Energi 255 kcal
Protein 21 g
Fett 16,7 g
Mättade fettsyror 3,7 g
Kolhydrater 4 g
Fibrer 3 g
C-vitamin 22 mg
Folat 126 mcg
Järn 2,7 mg
Zink 1,9 mg

Var noga med att välja en burk med rätt tonfisksort. Bäst är förstås att välja en burk MSC märkt tonfisk.
Bra alternativ till tonfisk på burk är en rest av kokt/stekt lax, torsk eller annan favoritfisk. Beräkna at det behövs 1-1,5 dl fiskkött.
Fiskfritips: Hoppa över tonfisken och fyll på med mosad tofu och mer örter, olivolja och kapris.

MUMS MILJÖMAT 2011 | WWW.MUMSMILJOMAT.SE | Kontakt: info@mumsmiljomat.se