Italiensk sallad med fänkål och kålrabbi
god vardagsallad på vintern Både fänkål och kålrabbi är lite ovanliga men mycket trevliga salladsingredienser. Fänkålen smakar lakris medan kålrabbins friska smak påminner om äpple... Liksom andra rotfrukter är kålrabbin full av Vitamin-C. Faktiskt C-vitaminrikare än apelsin
Gör så här
Skölj fänkålen. Halvera den och skär bort roten med ett trekantigt snitt. Strimla kålen fint. Skala kålrabbin och skär i fina strimlor. Skala och skiva rödlöken tunt. Skala och skär apelsinen i bitar.
Varva ingedienserna på ett fat. Strö över lite salt. Garnera med oliver, lite "dill" från fänkålen och droppa över lite olja.
INGREDIENSER
4  portioner

   RåvaraMängd
  Fänkål   1 st
  Kålrabbi   200 g
  Apelsin   1 st
  Lök röd   1 st
  Salt   2 krm
  Oliver gröna eller svarta inlagda   12 st
  Olivolja   1,5 msk

Näringsämne Mängd
Energi 120 kcal
Protein 3 g
Fett 6,9 g
Mättade fettsyror 1 g
Kolhydrater 10 g
Fibrer 4 g
C-vitamin 76 mg
Folat 31 mcg
Järn 2,2 mg
Zink 0,6 mg

Byt kålrabbin mot strimlad stjälkselleri så får du en mycket god sallad men med helt annan smak...

MUMS MILJÖMAT 2011 | WWW.MUMSMILJOMAT.SE | Kontakt: info@mumsmiljomat.se