Lammkotletter är festmat! Variera tillbehören och prova ett fräs av kokt kamutvete, zucchini och lök. Ett glas rött vin smakar gott till lammet när det är fest.
Gör så här
Tag fram kotletterna och låt dem bli rumsvarma innan du steker köttet.
|
Koka kamutvetet i buljong och enligt beskrivning på paktet. Räkna med 3/4 dl okokta gryn, dvs 1 ½ dl kokta, per person.
|
Skiva zucchini, skala och strimla löken. Stek zucchini, lök snabbt i lite olja. Blanda med den kokta kamutveten. Smaka av med pressad lime ller citron.
|
Stek lammkotletterna med skivad vitlök. Stek kotletterna på hög värme tills de fått vacker färg. Skär bort fettet först därefter. Strö över rosmarin. Salta och peppra.
|
Inled måltiden med en salladstallrik med strimlad salladkål och gurka, skivad avokado, färska champinjoner och några droppar balsamvinäger.
|
Fresta med en några nävar torkad frukt som söt avslutning på denna festmåltid.
|
|
INGREDIENSER
1 portioner
| | | Råvara | Mängd |
|
|
|
Lamm kotlett, vikt utan ben
|
125
g
|
|
|
|
Dinkel, kamutvete, matvete kokt
|
1,5
dl
|
|
|
|
Grönsaksbuljong, tärning eller fond
|
2,5
g
|
|
|
|
Zucchini, små
|
0,5
st
|
|
|
|
Lök röd
|
0,25
st
|
|
|
|
Citronjuice, lime färskpressad
|
0,5
msk
|
|
|
|
Olivolja
|
0,25
msk
|
|
|
|
Vitlök
|
0,25
klyft
|
|
|
|
Rosmarin, salt, peppar
|
0
|
|
|
|
Citron eller lime
|
0,25
st
|
|
|
|
Salldstallrik:
|
|
|
|
|
Salladskål kinakål, strimlad
|
37,5
g
|
|
|
|
Gurka
|
0,13
st
|
|
|
|
Avokado
|
0,25
st
|
|
|
|
Champinjoner
|
25
g
|
|
|
|
balsamvinäger ättiksyra 7 %
|
0,5
msk
|
|
|
|
Dessertgodis:
|
|
|
|
|
Äpplen torkade
|
2
ring
|
|
|
|
Aprikoser torkade
|
2,5
st
|
|
|
|
Fikon torkade
|
1,25
st
|
När det är säsong är en generös tomatsallad med lök och basilika ett alterntiv till annan förrätt. |
|