Dela fisken i 4 portionsbitar och låt rimma i salt och vatten. En halv till en hel timme är lagom.
|
Förbered och låt potatisen koka medan fisken och fräset tillagas.
|
Halvera fänkålen, skär bort rotstocken och strimla. Strimla löken och halvera körsbärstomaterna. (Ta med det fina gröna stjälkarna om du har knipplök.)
Fräs i olivoljan tills fänkålen och löken mjuknat utan att ta färg. Blanda i körsbärstomaterna
|
Stek fisken i het panna och ca 2 msk smör. Låt fisken få fin färg och bli i det närmaste genomstekt dvs fisken ska bli fast och vit.
|
Fördela grönsaksfräset över fisken.
Riv över pepparrot och smaksätt med svartpeppar.
Låt allt bli riktigt varmt. Lägg gärna över ett lock så går det snabbare.
|
Inled måltiden med en tallrik råkost tex. rårivna morötter, strimlad salladskål, purjolöksringar och vinegrettedressing och avsluta med en liten Kravbanan.
|
Bjud på knäckebröd och bordsmargarin eller smör till den hungrige.
|