Skölj fläskläggen. Lägg i kallt vatten koka upp. Häll bort vattnet och häll på nytt vatten som precis täcker. Koka, sjud under lock i 1 ½ - 2 timme tills köttet börjar bli mört.
|
Använder du okokta bönor: Lägg dem i vatten i minst 8 timmar och låt dem koka med köttet den sista timmen. Och låt dem koka med de övriga ingredienserna på samma sätt som med kokta bönor.
|
Ta bort benet, rensa bort onödigt fett. Skär i bitar.
|
Skär korven i bitar.
|
Skala och skär lök och vitlök i strimlor.
|
Lägg kött, lök, vitlök, svarta bönor, korv samt tomatspad i en gryta som rymmer hela rätten. Häll på buljong från köttkoket så att det täcker. Koka i 15 minuter.
|
Tillsätt hela tomater och chili flakes till grytan. Koka upp och smaka av. De kanske behövs peppar, salt ja vad du tycker om.
|
Förbered tillbehören; koka grönkålen, även den buljong om det finns kvar. Skär apelsin och avokado i klyftor, dela bananerna i halvor. Duka fram på fat. Komplettera med inlagd chili.
|
Servera feijoadan på ett fat, gärna med lite finhackad grönkål.
|
Servera festrätten med kallt isvatten och limeskivor.
|
Behövs efterrätt; satsa på mer färsk frukt.
|