MUMS miljömat ANNONSERA
OM MUMS
KONTAKT
HemRåvaranMiljö & HälsaReceptVeckans matNäringsberäkningarNytt & NoteratHandla & Äta
Sök recept
Sök råvara
Recept A-Ö

Efterrättssallad av melonkulor

Sommar Höst
honungsmelon vattenmelon ogenmelon sommarmat Efter salta läckerheter som surströmming, kräftor och andra skaldjur är en fräsande, frisk melonsallad bästa desserten. Garanterad succé. Godast blir salladen med olika sorter och vackrast med melon i skiftande färger.
Gör så här
Peta bort kärnorna ur melonerna. Framförallt svarta kärnor från vattenmelon är beska.
Ta ut kulor av melonköttet med kuljärn eller skär i fina kuber. Lägg allt eftersom i en skål eller direkt i portionsglas.
Ställ kallt innan servering.
Häll bubblande torrt eller halvtorrt vin över kulorna. Garnera gärna med vackra smakrika blad av citronmeliss eller mynta.
INGREDIENSER
portioner Uppdatera

   RåvaraMängd
  Honungsmelon   400 g
  Ogen eller nätmelon   400 g
  Vattenmelon   400 g
  Vitt vin, mousserande 10 vol. % ekologiskt   3,8 dl
Näringsämne Mängd
Energi 175 kcal
Protein 2 g
Fett 0,4 g
Mättade fettsyror 0,1 g
Kolhydrater 26 g
Fibrer 3 g
C-vitamin 77 mg
Folat 49 mcg
Järn 0,9 mg
Zink 0,3 mg

Självklart kan du byta det mousserande vinet mot ett alkoholfritt alternativ. Pröva tex. en friskt mousserande citrondryck eller spetsa mineralvatten med en aning god saft.

 


KRAV certifiera din restaurang
Vetekaka
SkolmatsGastro ? SM i Skolmat
Ekologiska råvaroro, direkt från bonden till dig.
Vi tänker ekologiskt
Nordic Organic FoodFair