MUMS miljömat ANNONSERA
OM MUMS
KONTAKT
HemRåvaranMiljö & HälsaReceptVeckans matNäringsberäkningarNytt & NoteratHandla & Äta
Sök recept
Sök råvara
Recept A-Ö

Rabarber med havretäcke

Vår Sommar
paj havregryn bärpaj fruktpaj Passa på och njut av rabarbern nu när den är mild, lagom syrlig och härligt knaprig. Rabarber under ett knaprigt havregrynstäcke är en favoritpaj hos många av oss. Och ett alternativ för er som undviker vitt mjöl och föredrar musten hos den nötsmakande havren.
Gör så här
Värm ugnen till 225 grader.
Skär rabarbern i sockerbitsstora bitar. Lägg i en ugnsfast form.
Blanda socker och potatismjöl. strö över rabarbern. Rör om så att sockerblandningen fördelas.
Dags för havretäcket: Smält smöret. Rör i socker, vaniljsocker och havregryn.
Fördela havretäcket över rabarbern.
Grädda i mitten av ugnen i knappt 10 minuter tills havretäcket fått fin färg.
Servera pajen varm eller ljummen med en klick vaniljglass eller matyoghurt smaksatt med vaniljsocker.
INGREDIENSER
1 sats Uppdatera

   RåvaraMängd
  Rabarber   500 g
  Socker   1 dl
  Potatismjöl   1,5 msk
  Havretäcke:  
  Havregryn   4 dl
  Smör fett 80 %   125 g
  Rårörsocker   1,5 dl
  Vaniljsocker   1,5 msk
Näringsämne Mängd
Energi 2410 kcal
Protein 22 g
Fett 113,3 g
Mättade fettsyror 70,4 g
Kolhydrater 317 g
Fibrer 33 g
C-vitamin 65 mg
Folat 113 mcg
Järn 10,3 mg
Zink 5,5 mg

Räkna med att pajen räcker till 5-6 portioner som efterrätt. En portion ger då 400-500 kcal
Vegan? Byt smöret mot 1 dl hassel-, valnöts- , kokosnötsolja eller annan favorit olja samt ½ dl vatten.
Havre är naturligt fritt från den form av gluten som skadar vid celiaki!
Fler recept med rabarber hittar du med sökordet rabarber
Havretäcket är också gott över tunt skivat äpple, päron eller halverade plommon.

 


KRAV certifiera din restaurang
Nordic Organic FoodFair
SkolmatsGastro ? SM i Skolmat
Ekologiska råvaroro, direkt från bonden till dig.
Vi tänker ekologiskt
Vetekaka