MUMS miljömat ANNONSERA
OM MUMS
KONTAKT
HemRåvaranMiljö & HälsaReceptVeckans matNäringsberäkningarNytt & NoteratHandla & Äta
Sök recept
Sök råvara
Recept A-Ö

Blommande sallad

Sommar Höst
vegetariskt blommor i maten tomater Dekorera salladen med trädgårdens överflöd av ätliga blommor: krasse, ringblomma, rosenblad eller som här med gurkört.
Njut också lite extra av säsongens svenska solmogna tomater.
Gör så här
Skölj bladen noga; bland vecken göms ofta jord eller sand. Låt rinna av eller klappa torrt. Bred ut på ett fat.
Skiva tomaterna och fördela över bladen.
Skiva löken tunt och strö över.
Strö också lite salt över lök och tomatskivor. Låt stå och "safta" sig tio minuter innan salladen serveras.
Ringla över lite god kallpressad olja. Dekorera med ätliga blommor, örter och kryddor.
INGREDIENSER
portioner Uppdatera

   RåvaraMängd
  Späda blad av rödbeta, mangold, kål   150 g
  Tomat   3 st
  Lök, späd röd   1 st
  Salt, gärna fling   2 krm
  Raps- olivolja, kallpressad   1,5 msk
  Gurkört eller andra ätliga blommor   0,5 dl
  Oregano, färska blommor   1 msk
Näringsämne Mängd
Energi 70 kcal
Protein 1 g
Fett 5,1 g
Mättade fettsyror 0,4 g
Kolhydrater 4 g
Fibrer 2 g
C-vitamin 22 mg
Folat 26 mcg
Järn 0,8 mg
Zink 0,3 mg

Flera läckra sallader hittar du här på Mums.

 


Nordic Organic FoodFair
Ekologiska råvaroro, direkt från bonden till dig.
Vetekaka
KRAV certifiera din restaurang
SkolmatsGastro ? SM i Skolmat
Vi tänker ekologiskt