MUMS miljömat ANNONSERA
OM MUMS
KONTAKT
HemRåvaranMiljö & HälsaReceptVeckans matNäringsberäkningarNytt & NoteratHandla & Äta
Sök recept
Sök råvara
Recept A-Ö

Vattenmelon och fårost

Sommar Höst
läckert nyttigt grönt festligt Passa på att frossa i vattenmelon när den kommer från vår närmaste grannträdgård. Läcker inte bara som svalkande efterrätt utan även som förrätt med salt fårost.
Gör så här
Skär loss fruktköttet från en stor skiva vattenmelon. Peta bort alla synliga svarta kärnor. Skär i kuber och peta bort de "nya" svarta kärnor som kommer fram.
Skölj salladsbladen. Bred ut bladen på ett fat.
Fördela vattenmelonen över bladen. Smula över fetaost. Strö över basilikablad.
Ringla över lite god olivolja och peppra lätt med grovmalen svartpeppar.
INGREDIENSER
portioner Uppdatera

   RåvaraMängd
  Vattenmelon   600 g
  Huvudsallat   1 st
  Fetaost fett 25 %   100 g
  Basilika färsk   0,5 dl
  Olivolja   1,5 msk
  Svartpeppar   2 krm
Näringsämne Mängd
Energi 175 kcal
Protein 6 g
Fett 11,2 g
Mättade fettsyror 4,8 g
Kolhydrater 12 g
Fibrer 2 g
C-vitamin 20 mg
Folat 39 mcg
Järn 0,9 mg
Zink 1,1 mg

Vegetariskt recept: Byt fårosten mot rökt tofu eller salta svarta oliver.
En annan spännande sallad , en blommande tomatsallad finns också på mums.

 


Ekologiska råvaroro, direkt från bonden till dig.
KRAV certifiera din restaurang
Vetekaka
Nordic Organic FoodFair
SkolmatsGastro ? SM i Skolmat
Vi tänker ekologiskt