MUMS miljömat ANNONSERA
OM MUMS
KONTAKT
HemRåvaranMiljö & HälsaReceptVeckans matNäringsberäkningarNytt & NoteratHandla & Äta
Sök recept
Sök råvara
Recept A-Ö

Nyponsoppa hemkokt med rostad mandel

Vår Höst Vinter
ekologisk nyponsoppa med honung vardagsmat antioxidanter Hemlagad nyponsoppa av torkat nyponskalsspulver är rena rama hälsobomben. Järn- och antioxidantrikt men också mycket läskande till efterrätt eller som mellanmål. Hemkokt blir soppan inte alls sockerstinn som påssopporna.
Gör så här
Vispa ut nyponpulvret i en mindre mängd vatten. Späd med resten - spar dock knappt 1 dl till senare.
Koka upp under vispning. Drag från plattan.
Löst upp potatismjölet i en knapp dl vatten. Tillsätt redningen till den heta soppan i en fin stråle under vispning. Koka åter snabbt upp.
Låt svalna till fingerljummet och vispa i honungen. Tag lite mer honung om du vill ha en sötare soppa.
Servera soppan med en klick matlagningsyoghurt, keso, glass och några matskedar lätt rostade mandelflarn.
INGREDIENSER
portioner Uppdatera

   RåvaraMängd
  Nypon u frön torkade, 1 msk = 10 g   60 g
  Vatten   7 dl
  Potatismjöl   1,5 msk
  Honung   4 msk
  Tillbehör:  
  Matlagningsyoghurt fett 8 %   8 msk
  Sötmandel, spån   25 g
Näringsämne Mängd
Energi 200 kcal
Protein 3 g
Fett 5,9 g
Mättade fettsyror 1,9 g
Kolhydrater 32 g
Fibrer 2 g
C-vitamin 41 mg
Folat 7 mcg
Järn 1,1 mg
Zink 0,6 mg

Ge inte barn under 1 år honung. Deras "omogna" matspjälkningssystem klarar inte av eventuella farliga bakterier som kan finnas i honung.
Vegan? Byt yoghurt antingen mot vispad soyagrädde, mjölkfri glass, silken tofu eller skivade bananer.
Om honungen upphettas mer än till 42 grader förstörs nyttiga enzymer och andra bioaktiva ämnen. Dessutom förlorar honungen i sötma och dess speciella lite metalliska smak försvinner...

 


Ekologiska råvaroro, direkt från bonden till dig.
Vi tänker ekologiskt
KRAV certifiera din restaurang
Vetekaka
SkolmatsGastro ? SM i Skolmat
Nordic Organic FoodFair