MUMS miljömat ANNONSERA
OM MUMS
KONTAKT
HemRåvaranMiljö & HälsaReceptVeckans matNäringsberäkningarNytt & NoteratHandla & Äta
Sök recept
Sök råvara
Recept A-Ö

Peruansk potatissallad med äggklyftor

Vår Höst Vinter
potatissallad ekologisk fetaost, oliver, spenat vardagsmat Fresta med en vacker och läcker potatissallad på färska spenatblad. I butiker med mat från invandrarländer finns ofta fin färsk spenat som är frilandsodlad. Denna smakar mer och är ett bättre miljöval än späda blad från uppvärmda växthus.
Gör så här
Börja med att koka potatisen eller använd kokta rester av potatis, Skala potatisen medan den varm, det går lättare då.
Hårdkoka äggen så här: Lägg äggen i kallt vatten, koka upp och börja ta tid. Efter 8 minuter är både äggula och vita hård. Spola av med kallt vatten och skala. Skär i klyftor.
Skölj av spenaten, torka av den och dela större blad. Skala och skär löken i tunna klyftor.
Bred ut spenaten på ett fat. Varva skivad potatis och röda bönor ovanpå spenaten.
Gör fårostsåsen: Mosa fårost med pressad vitlök och filmjölk. Rör i olivoljan.
Klicka såsen över potatis och bönor. Strö över lökstrimlor, äggklyftor och oliver. Och kanske några blad färsk koriander.
Avsluta måltiden med en läcker sötsyrlig citrussallad: Skär i citrusfrukterna i hinnfria klyftor och fördela på assietter och pudra över florsocker. Bild på salladen finns här:
INGREDIENSER
portioner Uppdatera

   RåvaraMängd
  Potatis   1000 g
  Ägg ekologiskt   4 st
  Spenat   200 g
  Lök röd   1 st
  Röda bönor torkade kokta u salt   4 dl
  Oliver gröna svarta inlagda   12 st
  (Några blad färsk koriander)   0
  Fårostsås:  
  Fetaost fett 25 %   125 g
  Vitlök   1 klyft
  Filmjölk fett 3 %   1,5 dl
  Olivolja   2 msk
  Citrussallad:  
  Grapefrukt   2 st
  Apelsin   2 st
  Småcitrus clementin mandarin satsuma   2 st
  Socker, florsocker   4 tsk
Vill du flytta ändra något i receptet, byta ut en ingrediens eller lägga till något, kan du göra det i näringsberäkning.
  Näringsämne Mängd Rek. mängd
Energi 715 kcal 625 - 875 kcal
Protein 28 g 19 - 38 g
Fett 24,2 g 21 - 33 g
Mättade fettsyror 8,8 g Max 9 g
Kolhydrater 86 g Min 75 g
Fibrer 17 g Min 9 g
C-vitamin 201 mg Min 22 mg
Folat 358 mcg Min 120 mcg
Järn 4,1 mg Min 3,8 mg
Zink 4 mg Min 2,7 mg
De rekommenderade näringsämnena avser en hel måltid för en vuxen (lunch eller middag).

Vegantips: Byt äggen mot tofu eller tempeh och strö förutom oliver över rostade cashewnötter.
Duka också fram brytbröd för den hungrige.

 


Nordic Organic FoodFair
Ekologiska råvaroro, direkt från bonden till dig.
KRAV certifiera din restaurang
SkolmatsGastro ? SM i Skolmat
Vetekaka
Vi tänker ekologiskt