MUMS miljömat ANNONSERA
OM MUMS
KONTAKT
HemRåvaranMiljö & HälsaReceptVeckans matNäringsberäkningarNytt & NoteratHandla & Äta
Sök recept
Sök råvara
Recept A-Ö

Korv, zucchini och morotstzatziki

Vår Sommar Höst Vinter
Klassisk korv med läckra tillbehör Korv av hög kvalitet och serverad med en rejäl portion grönt av olika slag, läcker morotstzaziki samt kokt potatis kan vara nyttigt och mycket gott. Vackra dagar lägger du tillbehör i matsäcken och grillar korven över öppen eld...
Gör så här
Börja med att göra morotstzatziki; väljer du lättyoghurt istället för 3 % blir tzatzikin magrare, och hela måltiden rymms inom rekommendationerna. För recept på morotstzatziki se: morotstzatziki
Skölj och skiva zucchinin. Skala och skivga vitlöken. Hetta upp en stekpanna med oljan och vitlöken. Tillsätt zucchini och stek hastigt tills den fått fin färg. Rör om då och då. Smaka av salt, pressad citron och massor av hackad persilja.
Skala potatisen, skär i mindre bitar och låt tills potatisen är mjuk.
Stek eller grilla korven i ett panna. Även om du tar lite fett i pannan gör det inte korven fetare.
Servera korven med potatishack, morotstzatziki, finskivad silverlök och till den som vill; ketchup, senap och Bostongurka.
Avrunda måltiden med ett äpple eller annan frukt i säsong.
INGREDIENSER
portioner Uppdatera

   RåvaraMängd
  Chorizo korv stekt   320 g
  Zucchini squash courgette   400 g
  Vitlök   2 klyft
  Rapsolja   1,5 msk
  Salt   0,5 tsk
  Citronjuice färskpressad   0,5 dl
  Persilja blad   1,5 dl
  Potatis   10 st
  Morotstzatziki:  
  Lättyoghurt naturell fett 0,5 % berik   4 dl
  Morot   2 st
  Rapsolja   1 msk
  Vitlök   1 klyft
  Salt, mynta   0
  Tillbehör:  
  Lök gul silver   1 st
  Bostongurka   8 msk
  Ketchup tomat   4 msk
  Senap svensk   6 tsk
  Äpple m skal   4 st
Vill du flytta ändra något i receptet, byta ut en ingrediens eller lägga till något, kan du göra det i näringsberäkning.
  Näringsämne Mängd Rek. mängd
Energi 700 kcal 625 - 875 kcal
Protein 21 g 19 - 38 g
Fett 29 g 21 - 33 g
Mättade fettsyror 7,9 g Max 9 g
Kolhydrater 81 g Min 75 g
Fibrer 13 g Min 9 g
C-vitamin 117 mg Min 22 mg
Folat 131 mcg Min 120 mcg
Järn 2,7 mg Min 3,8 mg
Zink 3,5 mg Min 2,7 mg
De rekommenderade näringsämnena avser en hel måltid för en vuxen (lunch eller middag).

Picknicktips: Byt några potaisar mot mjukt tunnbröd att rulla in korv, mosad potatis och den grölna tillbehören i. Tips till vegetarianen: Byt köttkorven mot soja- eller annan vegkorv.

 


KRAV certifiera din restaurang
Ekologiska råvaroro, direkt från bonden till dig.
Vetekaka
Vi tänker ekologiskt
SkolmatsGastro ? SM i Skolmat
Nordic Organic FoodFair