MUMS miljömat ANNONSERA
OM MUMS
KONTAKT
HemRåvaranMiljö & HälsaReceptVeckans matNäringsberäkningarNytt & NoteratHandla & Äta
Sök recept
Sök råvara
Recept A-Ö

Apelsinsallad

Vår Höst Vinter
ekologisk fruktsallad med apelsin och keso Överraska med en fräsch efterrätt en vanlig vardag. Kräver inte så mycket arbete och tid men känns mycket omtänksamt.
Gör så här
Skala apelsinerna, gärna med kniv. Dela i bitar. Fördela i glasen.
Rör ihop keso/kesella med socker och en anings vaniljsocker. Lägg en klick i varje glas.
Extra smak får keson/kesellan om du river i lite av apelsinskalet. Obs. använd bara ekologiska apelsiner om du vill använda skalet. Övriga är behandlade med antimögelmedel.
Rosta mandel lätt och strö över. Njut.
INGREDIENSER
portioner Uppdatera

   RåvaraMängd
  Apelsin   4 st
  Färskost fett 4 % Keso   2 dl
  Socker   1 msk
  Vaniljsocker   0,5 tsk
  Sötmandel torkad   2 msk
Näringsämne Mängd
Energi 180 kcal
Protein 8 g
Fett 4,8 g
Mättade fettsyror 1,6 g
Kolhydrater 23 g
Fibrer 4 g
C-vitamin 93 mg
Folat 61 mcg
Järn 0,6 mg
Zink 0,5 mg

Vegan? Det finns flera olika sorters god sojayoghurt att välja på...
Välj vad du har hemma av keso, kesella eller matyoghurt. Du kan också snabbt fixa egen färskost genom att låta några deciliter frukostyoghurt rinna av genom ett kaffefilter.

 


Nordic Organic FoodFair
KRAV certifiera din restaurang
Ekologiska råvaroro, direkt från bonden till dig.
Vetekaka
Vi tänker ekologiskt
SkolmatsGastro ? SM i Skolmat