MUMS miljömat ANNONSERA
OM MUMS
KONTAKT
HemRåvaranMiljö & HälsaReceptVeckans matNäringsberäkningarNytt & NoteratHandla & Äta
Sök recept
Sök råvara
Recept A-Ö

Chokladmousse

Vår Höst Vinter
mörk, nyttig chokladmousse vardagsmat ekologisk En liten kopp chokladmousse är en härlig avslutning på en bättre måltid. Bäst blir moussen på choklad men kakaohalt på över 70 %.
Gör så här
Bryt chokladen i mindre bitar och lägg i en skål. Häll på mjölken. Smält i mikron. Full effekt i intervaller om 30 sekunder tills chokladen smält. Eller låt chokladen mjukna över kokande vatten. Rör i socker och rumsvarm mjölk.
Skilj vitor och gulor. Rör ner gulorna i chokladsmeten. Vispa vitorna till styvt skum. Tillsätt socker och vispa ytterligare någon minut. Rör ner i den avsvalande chokladsmeten.
Fördela moussen i portionsformar eller små kaffekoppar. Dekorera gärna med några fina bär, lite skivad frukt, strimlor av syltad apelsin eller vackra blad.
INGREDIENSER
portioner Uppdatera

   RåvaraMängd
  Mörk choklad kakao >70 %   100 g
  Mellanmjölk fett 1,5 % berik   0,5 dl
  Ägg ekologiskt   2 st
  Socker   2 msk
Näringsämne Mängd
Energi 220 kcal
Protein 7 g
Fett 12,5 g
Mättade fettsyror 6,6 g
Kolhydrater 20 g
Fibrer 0 g
C-vitamin 0 mg
Folat 31 mcg
Järn 4,4 mg
Zink 1,2 mg

Välj i första hand Choklad som är både ekologisk och Fair Trade märkt!
Vegetariantips: Helt annorlunda och äggfri men mycket god blir moussen om den smälta chokladen vänds ner i vispad sojagrädde t.ex Alpro Soya Airy&Creamy.

 


Ekologiska råvaroro, direkt från bonden till dig.
KRAV certifiera din restaurang
Vetekaka
Nordic Organic FoodFair
SkolmatsGastro ? SM i Skolmat
Vi tänker ekologiskt