MUMS miljömat ANNONSERA
OM MUMS
KONTAKT
HemRåvaranMiljö & HälsaReceptVeckans matNäringsberäkningarNytt & NoteratHandla & Äta
Sök recept
Sök råvara
Recept A-Ö

Sallad med fänkål, avokado och apelsin

Vår Höst Vinter
En lite lyxig sallad som smakar bra som förrätt eller som tilltugg på ett buffébord.
Gör så här
Skölj, halvera och skär bort rotstocken på fänkålen. Strimla fint. Skala och skiva apelsinen. Skala och skiva rödlöken tunt. Dela avokadon, gröp ur fruktköttet och skär i strimlor.
Varva alla grönsakerna på ett fat. Strö över lite örtsalt och svartpeppar. Garnera med svarta oliver.
INGREDIENSER
portioner Uppdatera

   RåvaraMängd
  Fänkål   1 st
  Apelsin   2 st
  Lök röd   1 st
  Avokado   1 st
  Örtsalt, svartpeppar   0
  Oliver svarta konserv m olja   12 st
Näringsämne Mängd
Energi 160 kcal
Protein 4 g
Fett 9,4 g
Mättade fettsyror 1,5 g
Kolhydrater 13 g
Fibrer 6 g
C-vitamin 69 mg
Folat 78 mcg
Järn 2,2 mg
Zink 0,6 mg


 


Menigo hållbarhet
Ekologiska råvaroro, direkt från bonden till dig.
Svensk ekologisk premiumkyckling
Vi tänker ekologiskt
myVeggie
KRAV certifiera din restaurang
Vetekaka