Skala och skär morötter och kålrot i bitar. Ju mindre bitar desto snabbare koktid.
Skala och grovhacka löken. Finskiva den skalade vitlöksklyftan.
|
Hetta upp oljan i en gryta som rymmer hela rätten.
Lägg i rotfrukterna och löken. Strö över ingefära. Låt fräsa några minuter.
Häll på tomater och kikärter.
Koka tills rotfrukterna är mjuka.
|
Tina den frysta spenaten något eller skölj den färska. Strimla spenaten grovt om bladen är stora.
Finhacka det kryddgröna.
Vänd ner i grytan och låt bara koka någon minut till
Smaka av med salt och peppar
|
Servera med kokt bulgur. Koka enligt förpackningen och droppa i lite olja på slutet så blir smaken rundare.
|
Avsluta med en apelsin eller annan favoritfrukt. Vill du hellre bjuda på en extra grönsakstallrik leta efter recept under "råkost och sallad"
|
Behövs mer mat? Duka också fram rågbullar, bordsmargarin och ost.
|