Koka äggen: lägg i kallat vatten., koka upp och låt koka i 7-8 minuter. Spola dem i kallt vatten. Skala och och skär i klyftor.
|
Häll av buljongen från räkorna, det är sällan gott...
|
Skölj fånkålen. Halvera den, skär bort rotstocken och skär i tunna strimlor.
|
Skölj de gröna bladen och låt dem rinna av. Torka dem i salladsslunga eller klappa dem torra i en handduk. Skölj och halvera körsbärtomaterna.
|
Bottna portionstallrikar eller salladsfat med skivad kokt potatis.
|
Fördela fänkål, salladsblad, tomathalvor, äggklyftor i tallrikarna.
|
Halvera avokadon. Skeda bitar av avokado över det gröna i tallrikarna.
|
Strö över skalade räkor.
|
Skaka ihop vinäger, olivolja och örtsalt i en redningsbägare eller burk med lock. Ringla över salladen.
|
Toppa med picklad lök och lite basilika, om du har. Recept på picklad lök finns här.
|
Servera med brytbröd och bordsmargarin till den sugne. Avsluta med frukt eller bär i säsong.
|