Börja med att skala potatisen och skär i bitar.
|
Förbered alla grönsaker: Snitta purjolöken, skölj mellan bladen och skär i strimlor. Skiva zucchini, ta bort kärnor om den är grov. Skölj av mangolden, låt rinna av och strimla stjälkarna om de är grova. Skala och skiva vitlöksklyftorna.
|
Hetta upp oljan i en stor stekpannan eller två mindre (om ni är fyra som ska äta). Fräs purjo, lök, mangoldstjälkar och zucchini några minuter tills de mjuknat utan att ta färg.
|
Riv mangolden grovt blanda ner den i stekpannan och låt den "smälta" något.
|
Vänd också ner potatisen i stekpannan. Låt allt bli riktigt varmt. Sänk värmen.
|
Vispa upp äggen med salt och peppar.
|
Häll smeten över grönsakerna. Peta med en gaffel så att smeten "rinner" ner och stelnar.
|
När smeten stelnat är det dags att garnera med oliver.
|
Servera med grovt brytbröd och avsluta med en svalkande melonskiva.
|