Börja med bönsalladen: Häll av ev. spad från bönorna och skölj den hastigt. Låt rinna av. Skala och hacka rödlöken fint. Skär tomaterna i halvor.
|
Varva bönor, lök och tomater i en skål. Strö över chili flakes och salt. Blanda och låt stå medan potatiskakorna steks.
|
Skala den kokta potatisen och riv den grovt på råkostjärn. Skala och finhacka löken.
|
Vispa upp äggen med salt och vatten. Vänd ner potatis och lök växelvis i äggsmeten.
|
Hetta upp hälften av rapsoljan i en stor stekpanna. Stek halva mängden smet till 2 kakor. Stek ett par minuter på var sida. Ta upp och håll varmt eller värm senare i mikro. Stek resten av smeten på samma sätt.
|
Smaka av bönsalladen med basilikablad, pressad citron och olivolja.
|
Avsluta måltiden med en klick vaniljglass och blåbärssås: Värm blåbären och smaka av med en matsked florsocker till en aning sötma lagom för att lyfta fram blåbärssmaken. Späd ev. med lite vatten till lagom såskonsistens.
|