Skär tofun i små kuber. Häll över sojasåsen och låt tofun marinera medan du förbereder övriga ingredienser.
|
Skala och koka potatisen.
|
Skär bort den hårda ändarna på den gröna sparrisen. Skala den vita med en potatisskalare men undvik att skala toppen.
|
Koka upp en gryta med vatten, helst så vid att sparrisen kan "ligga ned" eller använd en klassisk sparrisgryta där sparrisen "står" med toppen upp. Tillsätt en aning salt och socker till kokvattnet. Vänta med att koka sparrisen.
|
Hetta upp oljan i en stekpanna och stek tofun frasig och lätt brun. Strö över chiafrön.
|
Gör klar potatisen: Krossa den grovt och smaksätt med olivolja blandad med hackad basilika, klippt gräslök och salt.
|
Koka sparrisen så att den är precis kokt. Häll av kokvattnet och strö den frasiga tofun över.
|
Servera med krossade potatis och fina smakrika tomater.
|
Bjud brytbröd till den hungrige och avsluta med färsk frukt eller bär i säsong.
|