Skölj av torskfiléerna. Torka av dem lätt och strö över lite salt och peppar.
|
Hyvla/riv rödkålen mycket fint. Skala och skiva rödlöken och vitlöken. Skala och strimla ingefäran, om du använder färsk.
|
Hoppa till den krossade potatisen. Skala och dela potatisen i halvor. Låt potatisen koka mjuk; den ska inte koka sönder. Hacka/stöt den i mindre bitar till ett grovt mos. Späd med olja, kokvatten och rör i koriander, pressad vitlök samt salt. Blanda snabbt. Ställ åt sidan, lägg gärna ett lock över så håller sig potatisen varm.
|
Hetta upp sesam- och rapsolja i en stor stekpanna/wok. Woka rödkål, lök, russin, vitlök, ingefära, chili flakes snabbt och hett under ständig omrörning. Smaka av med spiskummin, soja och vinäger.
|
Stek fiskfiléerna i smör tills de fått en anings färg på bägge sidor och är genonstekta.
|
Servera fisken på en bädd av rödkål, ringla över en sweet chili sås och ät med krossad potatis. En klyfta citron är också gott till.
|