Börja med att förbereda alla grönsaker: Skala och skiva vitlöken tunt, strimla purjolöken, skala och finstrimla morot och gulbeta. Finriv skalet på limen, om du har en. Strimla kålen grovt.
|
Rör ihop de två oljorna.
|
Hetta upp ungefär 3 msk av oljeblandningen i en gryta som rymmer hela rätten. Tillsätt skivad vitlök, Thaicurry och rivet limeskal. Låt fräsa tills det börjar dofta.
|
Tillsätt purjolök, morot och gulbeta. Späd med vatten och soja. Låt koka upp och lägg i pastan.
|
Koka i 5 minuter och tillsätt kålen. Låt puttra tills pastan är färdigkokt. Den kan behöva spädas med vatten.
|
Hetta upp en stekpanna med ungefär 1 msk av olja medan soppan kokar. Vispa ihop vitorna och häll i stekpannan. Vicka så att äggsmeten täcker det mesta av stekpannan. Salta lätt. Låt äggvitan stelna. Ta upp vitan, rulla ihop och skär i strimlor.
|
Smaka av soppan: det kan behövas mer curry, soja eller salt. Droppa också gärna i lite limejuice. Fördela äggstrimlorna över.
|
Servera soppan med nystekta Fattiga riddare: varför inte byta blåbärssylten mot kardemumma och rårivna päron? Eller byt efterrätten mot bröd, en god dessertost och färsk frukt.
|