Börja med att skala kålrot och kålrabbi. Skiva tunt, tunt.
|
Lägg skivorna i en kastrull och häll på kokande vatten så det precis täcker. Koka snabbt upp. Häll av kokvattnet direkt och spola skivorna i kallt vatten. Låt rinna av.
|
Skölj och skiva päronen tunt. Droppa över citron sås att de inte mörknar.
|
Skölj och låt rucolan rinna av.
|
Mosa ihop ädelost och yoghurt till en inte helt slät smet. Smaka av med svartpeppar.
|
Grovhacka hasselnötterna, några får gärna vara hela. Rosta snabbt i het torr panna. Obs nötterna bränner snabbt.
|
Skär avokadon i halvor. Gröp ut ganska stora bitar.
|
Varva alla kålskivor, päron, avokado och rucola på fat. Som förrätt: 6-8 assietter och som lunch 4.
|
Ringla över ostsåsen och strö över hasselnötter. Eller kanske ännu hellre, tänk på nötallergikerna: låt var och en strö över själv.
|
För att lunchen ska bli tillräckligt mättande servera ett gott brytbröd till och avsluta med en frukt eller färska/frysta bär.
|