Putsa bort synligt fett.Torka av köttet.
|
Koka upp porter, saft, soja, kryddor samt lök och morot i skivor i en kastrull som rymmer köttet. Det är bra om köttstycket får ligga trångt och kokspadet åtminstone täcker halva köttet.
|
Lägg i köttstycket. Koka i 30 minuter under lock. Vänd det och stick ned en köttermometer mitt i köttet. Koka tills innertemperaturen är 72 grader.
Låt gärna köttet ligga kvar i spadet i 15¬–20 minuter. Eller ta upp det och slå in i smörpapper.
|
Sila av kokspadet och mät det. Späd med vatten så att det blir 1 dl per portion.
Vispa ut mjölet i grädden till en slät smet.
Häll spad samt mjölredning i en kastrull koka upp under omrörning och låt puttra några minuter.
|
Servera köttet i tunna skivor med såsen, kokt potatis samt kokta morötter, broccolibuketter eller andra favoritgrönsaker. En klick svartvinbärsgelé är också gott till.
|
En sådan här festmåltid severas stilenligt med en annan svensk paradrätt; Ingefärspäron. För recept se Fest/ Söta slut
|