Börja med att ta bort benen från kycklingklubborna, behåll skinnet. Skär i halva portionsbitar.
Blanda till marinaden i en stor skål. och pensla kycklingen med den. Låt kycklingen ligga i marinaden.
|
Förbered grönsakerna. Skala rotfrukter och potatis. Dela i bitar. Tänk på att potatisen gräddar snabbare så gör dessa bitar större.
Dela zucchini i stora bitar och halvera löken längs med.
|
Pensla en ugnsform med lite olja. Lägg i potatis och rotfrukter.
Sätt i kall ugn. Sätt ugnen på 225. Börja ta tid.
|
Lägg i kycklingen, zucchini, löken och häll över marinaden när rotfrukterna varit 20 minuter i ugnen.
Grädda i 25-30 minuter tills rotfrukterna är riktigt mjuka och kycklingen är genomstekt dvs. köttsaften är klar (inte rosafärgad) och kött fast.
Strö över salt, peppar och färsk eller torkad örtkrydda - allt efter säsong och tycke och smak.
|
Dags för efterrätten: Vispa ihop socker, kakao- och kaffepulver i en liten kastrull. Tillsätt vattnet och vispa till en slät sås medan den får koka upp.
Låt svalna, det går snbbat om du sätter kastrullen i diskhon med iskallt vattten.
|
Fördela skivad banan och maränger på ett fat. Ringla över den kalla chokladsåsen.
|